Hellenic Seaplanes Logo white

ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ

Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία επιλέγοντας εναέρια περιήγηση στα καλύτερα αξιοθέατα του Βόρειου Ιονίου!

Θέλετε να απολαύσετε από ψηλά την Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά; Οι περιηγητικές πτήσεις με υδροπλάνο από την Κέρκυρα προς τα Διαπόντια Νησιά Ερεικούσα-Μαθράκι-Οθωνοί είναι η ιδανική επιλογή αναψυχής για εσάς!

Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes σας προσφέρουν αυτήν την εναέρια περιπέτεια στα πανέμορφα νησιά του Ιονίου καθώς μπορείτε μέσα από τουριστικές εκδρομές διάρκειας 35 λεπτών, να θαυμάσετε την πανοραμική θέα των νησιών και να την αποθανατίσετε με φωτογραφίες και video από κοντινή εναέρια απόσταση (πτήσεις χαμηλού ύψους).

Πέρα από την κοσμοπολίτικη Κέρκυρα, το νησί των Φαιάκων, που είναι ένας από τους πιο φημισμένους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, θα έρθετε σε επαφή με τα Διαπόντια νησιά ή Νήσοι Οθωνοί, μία ομάδα 11 νησιών-νησίδων με μεγαλύτερα τους Οθωνούς, την Ερεικούσσα και το Μαθράκι.

flight-duration-icon-hellenic-seaplanes

35′ διάρκεια περιηγητικής πτήσης κατόπιν διαθεσιμότητας

schedule-icon-hellenic-seaplanes

Καθημερινές εναέριες περιηγήσεις

tour-guide-icon-hellenic-seaplanes

Δυνατότητα επιλογής ξεναγού

tour-headphones-icon-hellenic-seaplanes

Δυνατότητα επιλογής ηχητικού εξοπλισμού ξενάγησης στα αγγλικά

location-icon-hellenic-seaplanes

Τοποθεσία εκκίνησης – ολοκλήρωσης πτήσης: Υδατοδρόμιο Κέκρυρας

Η καλύτερη τουριστική εμπειρία για τουρίστες
και επιβάτες κρουαζιέρας!

Η περιηγητική πτήση στα Διαπόντια νησιά είναι το ιδανικό ταξίδι αναψυχής και μια μοναδική ευκαιρία να δείτε από ψηλά τα πανέμορφα αυτά νησιά και να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις ομορφιές τους.

To εναέριο tour περιήγησης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία της κρουαζιέρας σας. Η πτήση προσφέρει μια μοναδική προοπτική για τα νησιά και σας επιτρέπει γρήγορα και εύκολα να επισκεφθείτε μέρη που δεν θα μπορούσατε να δείτε διαφορετικά στο χρόνο παραμονής σας στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Πρόγραμμα περιήγησης στα αξιοθέατα της Κέρκυρας και των Διαπόντιων νησιών

Σημείο εκκίνησης - Υδατοδρόμιο Κέρκυρας

Η γραφική περιηγητική εμπειρία σας ξεκινά αμέσως μετά την αποθαλάσσωση από το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας, όπου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα του ιστορικού παλαιού φρούριου του νησιού, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και ένα από τα πιο εντυπωσιακά φρούρια της Ελλάδας.

Βόλτα πάνω από το ακρωτήριο Δράστης

Στο βορειότερο μέρος της Κέρκυρας ετοιμάστε τις κάμερές σας για το εκπληκτικό ακρωτήριο Δράστης. Το ακρωτήριο με τα εντυπωσιακά γλυπτά λευκά βράχια που ξεπροβάλλουν στο γαλαζοπράσινο Ιόνιο Πέλαγος είναι ένα μαγευτικό, παρθένο και άγριο τοπίο φυσικού κάλλους.

Πτήση με θέα τα Διαπόντια νησιά

Μεταφερόμαστε απέναντι από το ακρωτήρι, στα Διαπόντια νησιά ξεκινώντας με την επίσκεψη στην Ερεικούσσα. Το νησί της Ερεικούσσας είναι ιδιαίτερα πράσινο με ελιές και κυπαρίσσια και περιβάλλεται από κρυστάλλινα γαλάζια νερά καθώς και χρυσαφένιες και απότομες βραχώδεις παραλίες.

Περιηγητικό tour στου Οθωνούς

Οι Οθωνοί, το μεγαλύτερο από τα Διαπόντια νησιά, είναι το νησί της Καλυψώς της μούσας που κατά τον Όμηρο αιχμαλώτισε τον Οδυσσέα για επτά χρόνια. Πετάξτε πάνω από το σπήλαιο της Καλυψώς και ταξιδέψτε πίσω στον χρόνο απολαμβάνοντας το πιο διάσημο αξιοθέατο των Οθωνών.

Επίσκεψη στο λιλιπούτειο νησί Μαθράκι

Τελευταίος σταθμός του περιηγητικού tour το Μαθράκι είναι το μικρότερο από τα Διαπόντια νησιά. Το Μαθράκι είναι καταπράσινο με γραφικά μονοπάτια και μικρούς οικισμούς και αμμώδεις παραλίες. Πετάξτε πάνω από το λιμάνι της Πλάκας και την απέραντη αμμώδη παραλία του Πορτέλλου με τα ρηχά νερά και την παραλία Αρβανίτικο. Στα δυτικά βρίσκονται ο κόλπος της Φύκης, ο Κόντρακας, το παλιό λιμάνι και το λιμάνι της Απιδιάς, που φημίζεται για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Ακολουθούμε πορεία προς τη νήσο Δίαπλο πριν την επιστροφή και την τελική προσθαλάσσωση του υδροπλάνου στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Υδατοδρόμιο Κέρκυρας

Παλαιό Φρούριο

Δράστης

Ερεικούσσα

Οθωνοί

Μαθράκι

Εναέρια περιήγηση
με τα υδροπλάνα της
Hellenic Seaplanes

Ο στόλος υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes είναι ο πλέον κατάλληλος για πτήσεις περιήγησης και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία θέασης που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη μορφή τουριστικής εκδρομής!

Αποτελείται από σύγχρονα αμφίβια υδροπλάνα που εξυπηρετούν δρομολόγια τόσο από λιμάνια όσο και αεροδρόμια. Τα αεροσκάφη διαθέτουν ευρύχωρη καμπίνα επιβατών με άνετα καθίσματα, ενώ οι πιλότοι της εταιρείας είναι έμπειροι, καταρτισμένοι και πάντα έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες τους με τον καλύτερο τρόπο.

Ζήστε τη μοναδική εμπειρία περιήγησης
με υδροπλάνο!

Λεπτομέρειες περιήγησης

 • Οι επιβάτες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο υδατοδρόμιο τουλάχιστον 35 λεπτά πριν την εκκίνηση της πτήσης για τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες. Είναι υποχρεωτική η επίδειξη Δ.Α.Τ. (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) ή διαβατηρίου για την είσοδο στο αεροσκάφος.
 • Οι επιβάτες επιτρέπεται να διαθέτουν μαζί τους χειραποσκευές μέγιστου βάρους 6kg και διαστάσεων max. 50 (M) x 40 (Π) x 30 (Υ) cm,  οι οποίες θα ελέγχονται στο υδατοδρόμιο πριν την επιβίβαση.
 • Οι επιβάτες μπορούν να συνδυαστούν με άλλους επισκέπτες στην ίδια τουριστική εκδρομή.
 • Η πραγματοποίηση των πτήσεων υπόκεινται σε καιρικές συνθήκες.
 • Σε ορισμένες περιηγητικές πτήσεις ενδέχεται να ισχύουν ελάχιστοι επιβάτες.
 • Το αεροσκάφος δεν είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια.
 • Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν πρέπει να έχουν κινητική ικανότητα για να πετάξουν. Μια συσκευή υποβοήθησης (π.χ αναπηρικό καροτσάκι ή μπαστούνι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν επιβάτη για να φτάσει από το υδατοδρόμιο στο αεροσκάφος, ωστόσο, οι επιβάτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να περπατούν πάνω και έξω από το αεροσκάφος με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια.
 • Τυχόν αλλαγές που πραγματοποιούνται λιγότερο από 24 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της περιήγησης δεν θα γίνονται δεκτές.
 • Οπτικοακουστικός εξοπλισμός / ξεναγός περιλαμβάνεται στο πακέτο κατόπιν συνεννόησης.

Συχνές Ερωτήσεις

To υδατοδρόμιο βρίσκεται εντός του Κεντρικού Λιμένα Κέρκυρας. Το κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών που πραγματοποιούνται το check in και οι έλεγχοι βρίσκεται εντός του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας  πλησίον του χώρου εξυπηρέτησης των υδατοδρομίων, ενώ το σημείο επιβίβασης στο αεροσκάφος απέχει μόλις 200 μέτρα από το κτίριο. Βρείτε ΕΔΩ την τοποθεσία του υδατοδρομίου.

Υπάρχει δωρεάν parking για τους επιβάτες εντός του υδατοδρομίου. Ενδέχεται η επίδειξη των εισιτηρίων σας σε περίπτωση που σας ζητηθούν από το προσωπικό του υδατοδρομίου.

Πλησίον του υδατοδρομίου υπάρχει στάση για μέσα αστικής συγκοινωνίας ενώ υπάρχει και σταθμός ταξί.

Οι επιβάτες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο υδατοδρόμιο τουλάχιστον 35 λεπτά πριν την εκκίνηση της πτήσης για τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες.

Με την επιφύλαξη των ισχυόντων κανόνων ασφάλειας πτήσης, δεν επιτρέπεται οι επιβάτες να φέρουν σε αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή ασφάλειας και στο θάλαμο αεροσκάφους τα κάτωθι:

 • αιχμηρά αντικείμενα που είναι ικανά να τραυματίσουν
 • συσκευές παράλυσης, αντικείμενα με αιχμηρό άκρο ικανά να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό
 • υγρά, αερολύματα, πηκτώματα

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η καμπίνα του υδροπλάνου δεν διαθέτει WC και η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται μόνο στους αντίστοιχους χώρους, εντός του υδατοδρομίου.

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του υδατοδρομίου Κέρκυρας στο τηλ.  ΧΧΧΧΧΧ προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς.

Άλλα πακέτα περιηγητικών πτήσεων της Hellenic Seaplanes

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα