Hellenic Seaplanes Logo white
Hellenic Seaplanes aircraft

Αεροσκάφη

Η Hellenic Seaplanes φέρνει στο προσκήνιο των μεταφορικών μέσων της Ελλάδας τα υδροπλάνα, αποκτώντας το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα να ενώνει τη θάλασσα με τον ουρανό, πραγματοποιώντας γρήγορες και ασφαλείς πτήσεις.

Η εταιρεία σχεδιάζει το στόλο των υδροπλάνων της έχοντας συνεργασία με τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών στον κόσμο.

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ

Τα υδροπλάνα στην Ελλάδα έχουν ένα όνομα: Hellenic Seaplanes!

Τα επιβατικά υδροπλάνα μας είναι τα πρώτα που ήρθαν στην Ελλάδα για να εξασφαλίσουν γρήγορες και ασφαλείς πτήσεις στο επιβατικό κοινό πετώντας στα υδατοδρόμια και λιμάνια της χώρας!  

Μάθετε τα πάντα για τον στόλο των υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes, που συνεργάζεται με τις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρίες αεροσκαφών στον κόσμο.

Viking Air seaplane external view
Viking Air Seaplane interior

TWIN OTTER DHC-6​

Το Twin Otter DHC-6 μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 19 επιβάτες αναπτύσσοντας ταχύτητα από 80 έως 180 κόμβους (300 χιλιόμετρα).

Είναι υψιλοπτέρυγο, με δύο μηχανές τουρμπίνας και θεωρείται το καταλληλότερο αεροσκάφος για να επιχειρεί στην θάλασσα και σε όλες τις κλιματικές συνθήκες.

To Twin Otter διατίθεται τόσο σε έκδοση αεροπλάνου όσο και υδροπλάνου και πρόκειται για ένα ευέλικτο αεροσκάφος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς λόγους καθώς και για στρατιωτικές και κυβερνητικές επιχειρήσεις.

Το μοντέλο υδροπλάνου Twin Otter DHC-6 400 της Viking Air που καλύπτει τις απαιτήσεις της Hellenic Seaplanes, είναι γνωστό για την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πολλαπλά περιβάλλοντα και σε ιδιαίτερες θαλάσσιες συνθήκες. Παρουσιάζει αναβαθμισμένους κινητήρες Pratt & Whitney PT 6A-34, διαθέτει πλήρως αναβαθμισμένη ψηφιακή σουίτα, εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό LED καθώς και άλλες 800 τροποποιήσεις που ενσωματώθηκαν για να βελτιώσουν το αρχικό μοντέλο παραγωγής.

Το υδροπλάνο Twin Otter DHC-6 ενδείκνυται τόσο για οργανωμένες πτήσεις όσο και για περιηγητικές καθώς η ανθεκτική του αντοχή και η ευελιξία του παρέχει αξιόπιστη απόδοση και άνεση στους επιβάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Viking Air.

Dornier seaplane external view
Dornier Seaplane interior

Dornier Seastar CD2

To Dornier Seastar CD2 είναι ένα πολυμορφικό 12 θέσεων, αμφίβιο υδροπλάνο. Ο συγκεκριμένος τύπος του αεροσκάφους είναι ο Seastar CD2 και διαθέτει όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις. Πρόκειται για την τελευταία έκδοση, με κορυφαία αεροδυναμική γραμμή. Το αεροσκάφος τροφοδοτείται από δύο αξιόπιστους κινητήρες, Pratt & Whitney PT-6, και διαθέτει τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα και πιλοτήριο.

Διαθέτει κρυστάλλινες οθόνες υψηλής ανάλυσης, δυνατότητες ευρείας προβολής, απλοποιημένη πλοήγηση με γραφικό σχεδιασμό πτήσεων καθώς και ψηφιακά γραφήματα και χάρτες που δίνουν την απόλυτη κατάσταση ελέγχου του υδροπλάνου στον πιλότο αλλά και την απαραίτητη ασφάλεια στους επιβάτες.

Όσον αφορά το εσωτερικό του υδροπλάνου, το Dornier Seastar CD2 διαθέτει μια εργονομικά σχεδιασμένη και ευρύχωρη καμπίνα με 6 premium δερμάτινα καθίσματα και τουαλέτα (προαιρετικά) ή 7 premium δερμάτινα καθίσματα χωρίς τουαλέτα.

Ο προηγμένος σχεδιασμός του Dornier Seastar κρύβει πίσω του περισσότερα από 90 χρόνια τεχνογνωσίας και εμπειρίας στην πτητική λειτουργία των υδροπλάνων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Dornier Seawings.

Cessna aircraft Hellenic Seaplanes
Cessna Seaplane interior

Cessna Caravan X

Το Cessna Caravan X είναι ένα αμφίβιο υδροπλάνο χωρητικότητας δώδεκα επιβατών, δύο ατόμων πληρώματος και έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ασφαλέστερα υδροπλάνα στον κόσμο.

Πρόκειται για ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατηγορίας Light Turbo Prop και διακρίνεται για την ευκολία χειρισμού του. Το συγκεκριμένο υδροπλάνο ταξιδεύει μέχρι 343 km/h και είναι ιδανικό για επαγγελματικά ταξίδια.

Το εσωτερικό του Cessna Caravan μπορεί να είναι εξοπλισμένο με καθίσματα ή μπορεί να διαμορφωθεί ειδικά για αποθήκευση και μεταφορά φορτίου. Η τυπική εμπορική διαμόρφωση του υδροπλάνου ως μέρος του στόλου αεροπορικής εταιρείας, έχει τέσσερις σειρές 1-2 θέσεων πίσω από τις δύο θέσεις στο πιλοτήριο. Αυτή η παραλλαγή μπορεί να χωρέσει έως και δεκατρείς επιβάτες.

Πολλές παραλλαγές του συγκεκριμένου μοντέλου περιλαμβάνουν ειδικό χώρο για να χρησιμοποιηθεί για επιπλέον χωρητικότητα φορτίου ή για αποσκευές επιβατών.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου υδροπλάνου που αποτελεί και ιδιαίτερο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, είναι ο νέος κινητήρας του καθώς καίει λιγότερα καύσιμα από ένα συμβατικό Caravan, μεταφέροντας περισσότερα φορτία με χαμηλότερο κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Cessna.

Wipaire Brochure 208B
CAC1901 Caravan Amphibian 2019

Kodiak Hellenic Seaplanes
Quest Seaplane interior

KODIAK

Κύριο χαρακτηριστικό αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του αμφίβιου υδροπλάνου της Kodiak είναι η διαδικασία αποθαλάσσωσής του, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε πολύ μικρή απόσταση. Δύναται να φιλοξενήσει μέχρι και 10 επιβάτες, ενώ είναι μονοκινητήριο κατηγορίας Turbo Prop.

Σχεδιασμένο από την αρχή για λειτουργία πλωτήρα, το Kodiak μπορεί να αποθαλασσωθεί από υδάτινη επιφάνεια ή διάδρομο αεροδρομίου, διατηρώντας παράλληλα την άνευ προηγουμένου απόδοση του στο νερό.

Οι δυνατότητες του συγκεκριμένου υδροπλάνου είναι ατελείωτες. Ο επιβάτης μπορεί να ταξιδέψει εύκολα και γρήγορα σε λίμνες και ποτάμια που θεωρούνται για άλλους τύπους υδροπλάνων ή μέσων μεταφοράς δυσπρόσιτοι και να διαμορφωθεί καταλλήλως για την ασφαλή μεταφορά εμπορευμάτων και προμηθειών σε τοποθεσίες που δεν μπορεί κάποιος να φτάσει με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Μπορεί επίσης με ευκολία να προσεγγίζει παραθαλάσσια θέρετρα και ξενοδοχεία για τη μεταφορά τουριστών ή να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει μεταφορά VIP προσώπων και ατόμων του επιχειρηματικού κόσμου.

Όσον αφορά το εσωτερικό της καμπίνας του υδροπλάνου και τις θέσεις των επιβατών, το Kodiak είναι εξοπλισμένο με δερμάτινα, πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα, ρυθμιζόμενα προσκέφαλα, άνετα λουριά ασφαλείας τριών σημείων για την πρόσδεση των επιβατών – συγκράτηση τριών σημείων καθώς και υποδοχές μικροφώνου και ακουστικών σε κάθε θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την Kodiak.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο Kodiak
Τεχνικά Χαρακτηριστικά Αμφίβιου Αεροσκάφους
Τεχνικές Προδιαγραφές Συστήματος Προσθαλάσσωσης

Cessna Caravan C208 Hellenic Seaplanes Fleet
Photo from inside the Cessna Caravan C-208

CESSNA CARAVAN C-208

Το αεροσκάφος Cessna Caravan C-208 της Hellenic Seaplanes είναι ένα αμφίβιο υδροπλάνο που έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο!

Πρόκειται για ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατηγορίας Light Turbo Prop και διακρίνεται για την ευκολία χειρισμού του. Το συγκεκριμένο υδροπλάνο ταξιδεύει με ταχύτητα 270-320 χλμ/ώρα και η χωρητικότητά του περιλαμβάνει θέσεις για έως 12 επιβάτες.

Το εσωτερικό του Cessna Caravan C-208 είναι ιδανικό για επιβατικές πτήσεις τόσο οργανωμένες όσο και charter, κάνοντας το αεροσκάφος ιδανικό και για επαγγελματικά ταξίδια ενώ μπορεί να διαμορφωθεί ειδικά για αποθήκευση και μεταφορά φορτίου. 

Viking Air Seaplane interior

TWIN OTTER DHC-6

Το υδροπλάνο Twin Otter DHC-6 της Hellenic Seaplanes είναι ένα αμφίβιο υδροπλάνο, με χωρητικότητα για 19 θέσεις επιβατών και αναπτύσσει ταχύτητα ταξιδιού έως και 300 χλμ/ώρα.

Είναι υψιλοπτέρυγο, με δύο μηχανές τουρμπίνας και θεωρείται το καταλληλότερο αεροσκάφος για να επιχειρεί στην θάλασσα και σε όλες τις κλιματικές συνθήκες.

Το αεροσκάφος είναι γνωστό για την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε πολλαπλά περιβάλλοντα και σε ιδιαίτερες θαλάσσιες συνθήκες, καθώς η ανθεκτική του αντοχή και η ευελιξία του παρέχει αξιόπιστη απόδοση και άνεση στους επιβάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα