Hellenic Seaplanes Logo white

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Hellenic Seaplanes
Nicolas Charalambous Hellenic Seaplanes

Νικόλας Χαραλάμπους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Ο Νικόλας Χαραλάμπους είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε…

Ο Νικόλας Χαραλάμπους είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.. Πριν την Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Element Power Hellas A.E. θυγατρική της Hudson Clean Energy Partners αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Premium Consulting PC στην οποία ήταν ένας από τους ιδρυτές της το 2005 και αποχώρησε το 2013.

Επίσης ο κ. Χαραλάμπους είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην F.C. Future Cooperation Ltd, ιδρυτής της Energy Partners Hellas ΕΠΕ και συνιδρυτής της Incubo Strategies Ltd. Ο Νικόλας ανέκαθεν ήταν ενεργός στην προώθηση της καινοτομίας και την στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών του. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας διετέλεσε διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της κοινοπραξίας Logistics 04 στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Ο Νικόλας διαθέτει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη & διαχείριση έργων, χρηματοδότηση επενδύσεων καθώς και δημιουργία επιχειρηματικών δικτύων καινοτομίας.

Theodosiou Hellenic Seaplanes

Capt. Γιώργος Θεοδοσίου

Αντιπρόεδρος - πτητικεσ επιχειρησεισ

Ο Γιώργος Θεοδοσίου αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1975 και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο ….

Ο Γιώργος Θεοδοσίου αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή το 1975 και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ενεργείας το 1980.

Ακολούθησαν τα μεταπτυχιακά στην Αμερική στο Πανεπιστήμιο Rensselaer Polytechnic Institute από όπου έλαβε το διδακτορικό του (Ph.D) ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 1985 με QPA 4.0 και το μεταδιδακτορικό του (Post Doctoral) σε Computer Science το 1987.

Διορίστηκε στο ίδιο Πανεπιστήμιο ως καθηγητής στο Computer Science το 1989. Μέχρι το 1992 δίδαξε και διηύθυνε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών σε σημαντική έρευνα για την βελτίωση των κινητήρων των υποβρυχίων του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το 1992 επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα και παρέμεινε σύμβουλος της General Electric στο τμήμα ερευνών του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής μέχρι και το 1997.

Παράλληλα με την επιστημονική καριέρα ο Γιώργος ανέπτυξε και σημαντική αεροπορική καριέρα ως Κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, με 25.000 ώρες πτήσεως στο ενεργητικό του και χιλιάδες ώρες εκπαιδευτή και εξεταστή σε αεροσκάφη Boeing και Airbus, στα οποία διετέλεσε και πιλότος δοκιμών (Test Pilot).

Τα χρόνια των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε σαν Κυβερνήτης νυχτερινών φορτηγών αεροσκαφών και κατόπιν σαν Κυβερνήτης στην TWA Express.

Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα (1992 – 1999). Το 1999 εντάχτηκε στην ιδρυτική ομάδα της Aegean Airlines ως ο πρώτος Διευθυντής Εκπαίδευσης και Πτητικών Προτύπων και εκπαιδευτής και εξεταστής Πιλότων της εταιρείας.

Το 2009 εντάχτηκε στην ιδρυτική ομάδα της New Olympic Air ως Flight Standards and OperaBons Engineering Manager, με παράλληλα καθήκοντα Κυβερνήτη, Εκπαιδευτή και Εξεταστή.

Μετά την εξαγορά της New Olympic Air από την Aegean μέχρι το 2022 ο Γιώργος με την οικογένειά του έζησαν στο Κατάρ, όπου εργάστηκε ως Κυβερνήτης Airbus A330 στην Qatar Amiri Flight (βασιλικά αεροσκάφη) πετώντας τον Εμίρη και τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Κατάρ σε όλο τον κόσμο, καθώς και ειδικές κυβερνητικές αποστολές με διακεκριμένους επισήμους (ΓΓ Ηνωμένων Εθνών, αρχηγοί κρατών κλπ).

Το 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 65 έτη ηλικίας, ο Γιώργος αποστρατεύτηκε στο Κατάρ και επανήλθε στην Ελλάδα, εργαζόμενος ως σύμβουλος αεροπορικών επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων στον χώρο της Ευρώπης.

E. Solomonidou Hellenic Seaplanes

Αιμιλία Σολομωνίδου

Διευθυντρία Δημοσίων Σχέσεων

Η Αιμιλία Σολομωνίδου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο με πτυχίο Μάρκετινγκ …

Η Αιμιλία Σολομωνίδου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο με πτυχίο Μάρκετινγκ. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της με ένα MPhil στο Πανεπιστήμιο Bolton με ειδίκευση στις Επικοινωνίες. Διεξήγαγε την έρευνά της για το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δημοσίων σχέσεων σχετικά με την αλλαγή επωνυμίας ενός προορισμού (Η περίπτωση της Ελλάδας).

Η Αιμιλία διαθέτει επίσης Δίπλωμα Δημοσίων Σχέσεων από το κολέγιο της Νέας Υόρκης στην Αθήνα. Από το 2012 είναι συνιδρυτής της Cubik-S, μιας εταιρείας επικοινωνιών που ειδικεύεται στην επωνυμία και τις ψηφιακές επικοινωνίες. Από το 2013 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Seaplanes S.A και Διευθύντρια Διαχείρισης Πελατών.

I. Varlas Hellenic Seaplanes

Ιωάννης Βαρλάς

Διευθυντής Ασφαλείας

Ο Ιωάννης Βαρλάς έχει πάνω από 25 χρόνια διεθνή εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και την διεύθυνση υψηλού…

Ο Ιωάννης Βαρλάς έχει πάνω από 25 χρόνια διεθνή εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και την διεύθυνση υψηλού προφίλ έργων ασφάλειας. Με το πέρασμα των χρόνων, ο κ. Βαρλάς έχει διατελέσει ως επικεφαλής ασφαλείας σε σημαντικές προσωπικότητες VIP, πολιτικούς, μέλη βασιλικών οικογενειών, σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

E. Pelechras Hellenic Seaplanes

Ειρηναίος Μ. Πελέχρας

Διευθυντής Ανάπτυξης

O Ειρηναίος Μ. Πελέχρας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε πολυεθνικές εταιρείες…

O Ειρηναίος Μ. Πελέχρας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε πολυεθνικές εταιρείες, περνώντας από Διευθυντικές θέσεις σε τμήματα Πωλήσεων, Ανάπτυξης, Επένδυσης και Διοίκησης. Σε ηλικία μόλις 28 ετών διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας Aldi Hellas όπου διαχειριζόταν έναν ετήσιο προϋπολογισμό άνω των 40 εκ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις και θέσεις ευθύνης: Aldi Hellas / HoferAustria / Lidl Hellas / Wimdu/ κ.α. Παράλληλα με τις δραστηριότητές του αυτές, ιδρύει το 2009 την προσωπική του εταιρεία στο εξωτερικό, η οποία αναλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς ανάπτυξης και υπηρεσίες Lobbying.

Το 2012 συνεργάζεται με τον Όμιλο εταιρειών ΕΜΕΚ Α.Ε στον τομέα της Βαριάς Βιομηχανίας, όπου αναλαμβάνει την εμπορική Διεύθυνση του Ομίλου κατατάσσοντας την εταιρεία στον κατάλογο των πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων και εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας.

Το 2017 ενισχύει την ομάδα της εταιρείας Hellenic Seaplanes συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του Ομίλου και ταυτόχρονα είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου .

To 2018 εντάσσεται σαν Partner στην ομάδα της Petrichor Capital Partners του Λονδίνου και σαν Head of Private Client Advisory. Ταυτόχρονα συμμετέχει σαν σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, επενδύσεων, τουρισμού, Online Business, Startups, Venture Capitals.

A. Polydorou Hellenic Seaplanes

Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΕΡΟΠOΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το 1978 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως μέχρι το 1985 μετεκπαιδεύτηκε στην αιμοδυναμική…

Το 1978 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως μέχρι το 1985 μετεκπαιδεύτηκε στην αιμοδυναμική και επεμβατική Καρδιολογία και στην θεραπεία των Καρωτίδων και των περιφερικών αγγείων στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γαλλία, στην Αμερική και εργάστηκε δια 40 χρόνια ως επεμβατικός καρδιολόγος σε μεγάλα Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες και ασχολήθηκε με πρωτοποριακές επεμβάσεις Καρδιάς, Καρωτίδων και Περιφερικών αγγείων τις οποίες δίδαξε σε γιατρούς από διάφορες χώρες. Έκανε την πρώτη επέμβαση στο κόσμο, θεραπείας ανευρύσματος νεφρικής αρτηρίας με Multilayer stent.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και διοργάνωσε 35 σεμινάρια και Παγκόσμια συνέδρια. Είναι μέλος και πρόεδρος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

Έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων. Αναγορεύτηκε Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας και του απενεμήθη ο τίτλος του Ιππότη στο Πανεπιστήμιο Απολλωνία. Τιμήθηκε από τους Υπουργούς Υγείας Ελλάδας και Κύπρου δια την άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ελλήνων Γιατρών της Διασποράς.

Είναι υπεύθυνος της ομάδας εργασίας του Ιαματικού τουρισμού και τέως μέλος της γραμματείας των αποδήμων. Διατέλεσε επί σειράν ετών μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ενώ το 2021 του απονεμήθηκε από τον Υπουργό Τουρισμού ο τίτλος του Πρεσβευτή Ελληνικού Τουρισμού.

I. Chasikos Hellenic Seaplanes

Ιωάννης Χάσικος

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

O Ιωάννης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του στην Τραπεζική…

O Ιωάννης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του στην Τραπεζική και στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα της Παροχής Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ενεργώντας εκ μέρους Τραπεζών, σημαντικών επιχειρηματιών και οικογενειών.

Στη συνέχεια στράφηκε στην οικονομική πλευρά της Εταιρικής Χρηματοδότησης, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια, όπου άντλησε κεφάλαια για έργα στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αφρική.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε Διεθνείς Χρηματιστηριακές Εταιρείες και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα hedge fund που εδρεύει στο Λονδίνο. Ειδικεύεται στην παγκόσμια διαχείριση πλούτου και διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων (Multi-Asset Allocation) για ιδιώτες επενδυτές.

C. Gargaretas Hellenic Seaplanes

Χαράλαμπος Γαργαρέτας

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ

O Χαράλαμπος Γαργαρέτας είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών …

O Χαράλαμπος Γαργαρέτας είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στην Ενεργειακή και Περιβαλλοντική Οικονομία και τη Ρυθμιστική Πολιτική από το University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα περνώντας από θέσεις Πωλήσεων, Ανάλυσης Επενδυτικών Σχεδίων και Διοίκησης σε επιχειρήσεις του Κατασκευαστικού, Ενεργειακού και Συμβουλευτικού κλάδου.

Στη συνέχεια ο Χαράλαμπος απέκτησε σημαντική εμπειρία στο δημόσιο τομέα της χώρας διατελώντας Ειδικός Σύμβουλος των Υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας καθώς και σε θέματα λιμενικής πολιτικής και διαχείρισης αποβλήτων στα λιμάνια της χώρας αντίστοιχα.

Το 2018 το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Δημοσίου) τον τοποθέτησε στο τιμόνι διοίκησης του Ο.Λ.Ε ΑΕ (Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας) στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και στη συνέχεια και στη θέση του Προέδρου του ΔΣ. Παράλληλα διατέλεσε και μέλος του ΔΣ της Ε.ΛΙΜ.Ε. ΑΕ (‘Ένωση Λιμένων Ελλάδος).

Ο Χαράλαμπος αποκτώντας ποικίλη εμπειρία στην αγορά εργασίας που ειδικεύεται σε θέματα λιμενικής πολιτικής και βιομηχανίας, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ανάλυσης των ενεργειακών αγορών και της οικονομίας του περιβάλλοντος προχώρησε στην ίδρυση της εταιρείας GH Consulting & Business Services με κύριο σκοπό το management consulting & business development στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

K. Kopsidas Hellenic Seaplanes

Κωνσταντίνος Κοψιδάς

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Κοψιδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο κολλέγιο Aθηνών το 1996, και το ίδιο έτος εισήλθε …

Ο Κωνσταντίνος Κοψιδάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο κολλέγιο Aθηνών το 1996, και το ίδιο έτος εισήλθε στην Ιατρική  Σχολή Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 2003. Το 2004 έκανε την υπηρεσία του ως αγροτικός ιατρός στο Δήμο Λευκάδος.

Ο Κωνσταντίνος ξεκίνησε την Ιατρική ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Muenster της Γερμανίας όπου και απέκτησε τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής για το ερευνητικό του έργο στην αναγέννηση των γαγγλιακών κυττάρων του αμφιβληστροειδούς με την ανώτατη διάκριση. Η Διδακτορική του Διατριβή είχε επιλεχθεί ως υποψήφια για βράβευση ανάμεσα σε όλες τις Διατριβές της Γερμανίας σε όλες τις επιστήμες για εκείνη τη χρονιά. Ολοκλήρωσε την ίδια χρονιά την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην  Ά Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική  Κλινική  στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς. To 2010 απέκτησε τον τίτλο του “Fellow of the European Board of Ophthalmology” στο Παρίσι της Γαλλίας. 

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπερ-εξειδικεύτηκε στα μεγαλύτερα οφθαλμολογικά κέντρα στις παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς, στην Οφθαλμική Ογκολογία και στην θεραπευτική, επανορθωτική και αισθητική Οφθαλμοπλαστική.

Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού στους  συγκεκριμένους τομείς σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο. Από το 2017 εργάζεται ως διευθυντής  Χειρουργός Οφθαλμίατρος σε Πανεπιστημιακά νοσοκομεία  του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού, και έχει υπάρξει ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια του εξωτερικού και της Ελλάδας , βραβευθείς μάλιστα σε κάποια από αυτά για το ερευνητικό του έργο. Εξίσου σημαντικό είναι και το διδακτικό του έργο σε νέους επιστήμονες στον τομέα της Οφθαλμολογίας  γενικά, αλλά και της Οφθαλμικής Ογκολογίας και της  Οφθαλμοπλαστικής ειδικότερα.

Ο Κωνσταντίνος Κοψιδάς είναι μέλος του Γενικού Ιατρικού Συμβουλίου της Βρετανίας (GMC), του Βασιλικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων (RCOphth), του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (BMA), της Βρετανικής Εταιρείας Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (BOPSS), της Διεθνούς Εταιρείας Οφθαλμικής Ογκολογίας (ISOO),  της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS), της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ISRS), της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αμφιβληστροειδούς (EURETINA),  της Αμερικάνικης Ακαδημίας Οφθαλμολογίας (AAO) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γλαυκώματος (EGS).

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα