Διοικητικό Συμβούλιο

Η ομάδας της Hellenic Seaplanes

Νικόλας Χαραλάμπους

Πρόεδρος-C.E.O. & Iδρυτής

 

Ο Νικόλας Χαραλάμπους είναι ο Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.. Πριν την Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Element Power Hellas A.E. θυγατρική της Hudson Clean Energy Partners αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Premium Consulting PC στην οποία ήταν ένας από τους ιδρυτές της το 2005 και αποχώρησε το 2013.

Επίσης ο κ. Χαραλάμπους είναι ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος στην F.C. Future Cooperation Ltd, ιδρυτής της Energy Partners Hellas ΕΠΕ και συνιδρυτής της Incubo Strategies Ltd.Ο Νικόλας ανέκαθεν ήταν ενεργός στην προώθηση της καινοτομίας και την στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών του. Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας διετέλεσε διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της κοινοπραξίας Logistics 04 στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Ο Νικόλας διαθέτει εκτεταμένη διεθνή εμπειρία στην ανάπτυξη & διαχείριση έργων, χρηματοδότηση επενδύσεων καθώς και δημιουργία επιχειρηματικών δικτύων καινοτομίας.

Ιωάννης Βαρλάς

Διευθυντής Ασφαλείας

 

Ο Ιωάννης Βαρλάς έχει πάνω από 25 χρόνια διεθνή εμπειρία στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αλλά και την διεύθυνση υψηλού προφίλ έργων ασφάλειας.Με το πέρασμα των χρόνων, ο κ. Βαρλάς έχει διατελέσει ως επικεφαλής ασφαλείας σε σημαντικές προσωπικότητες VIP, πολιτικούς, μέλη βασιλικών οικογενειών, σημαντικών επιχειρήσεων και οργανισμών,τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αιμιλία Σολομωνίδου

Διευθυντρία Δημοσίων Σχέσεων

 

Η Αιμιλία Σολομωνίδου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο με πτυχίο Μάρκετινγκ. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές της με ένα MPhil στο Πανεπιστήμιο Bolton με ειδίκευση στις Επικοινωνίες. Διεξήγαγε την έρευνά της για το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δημοσίων σχέσεων σχετικά με την αλλαγή επωνυμίας ενός προορισμού (Η περίπτωση της Ελλάδας).

Η Αιμιλία διαθέτει επίσης Δίπλωμα Δημοσίων Σχέσεων από το κολλέγιο της Νέας Υόρκης στην Αθήνα. Από το 2012 είναι συνιδρυτής της Cubik-S, μιας εταιρείας επικοινωνιών που ειδικεύεται στην επωνυμία και τις ψηφιακές επικοινωνίες. Από το 2013 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Seaplanes S.A και Διευθύντρια Διαχείρισης Πελατών.

Ειρηναίος Μ. Πελέχρας

Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης

 

O Ειρηναίος Μ. Πελέχρας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα σε πολυεθνικές εταιρείες , περνώντας από Διευθυντικές θέσεις σε τμήματα Πωλήσεων, Ανάπτυξης, Επένδυσης και Διοίκησης. Σε ηλικία μόλις 28 ετών διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας Aldi Hellas όπου διαχειριζόταν έναν ετήσιο προϋπολογισμό άνω των 40εκ. ευρώ.

Ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω κάποιες από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις και θέσεις ευθύνης: Aldi Hellas / HoferAustria / Lidl Hellas / Wimdu/ κ.α. Παράλληλα με τις δραστηριότητές του αυτές, ιδρύει το 2009 την προσωπική του εταιρεία στο εξωτερικό, η οποία αναλαμβάνει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε διάφορους τομείς ανάπτυξης και υπηρεσίες Lobbying.

Το 2012 συνεργάζεται με τον Όμιλο εταιρειών ΕΜΕΚ Α.Ε στον τομέα της Βαριάς Βιομηχανίας, όπου αναλαμβάνει την εμπορική Διεύθυνση του Ομίλου κατατάσσοντας την εταιρεία στον κατάλογο των πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων και εξωστρεφών επιχειρήσεων της χώρας.
Το 2017 ενισχύει την ομάδα της εταιρείας Hellenic Seaplanes συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη του Ομίλου και ταυτόχρονα είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου .

To 2018 εντάσσεται σαν Partner στην ομάδα της Petrichor Capital Partners του Λονδίνου και σαν Head of Private Client Advisory. Ταυτόχρονα συμμετέχει σαν σύμβουλος πολλών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, επενδύσεων, τουρισμού, Online Business, Startups, Venture Capitals.

Δρ. Αντώνιος Πολυδώρου

 

Το 1978 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως μέχρι το 1985 μετεκπαιδεύτηκε στην αιμοδυναμική και επεμβατική Καρδιολογία και στην θεραπεία των Καρωτίδων και των περιφερικών αγγείων στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γαλλία, στην Αμερική και εργάστηκε δια 40 χρόνια ως επεμβατικός καρδιολόγος σε μεγάλα Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες και ασχολήθηκε με πρωτοποριακές επεμβάσεις Καρδιάς, Καρωτίδων και Περιφερικών αγγείων τις οποίες δίδαξε σε γιατρούς από διάφορες χώρες. Έκανε την πρώτη επέμβαση στο κόσμο, θεραπείας ανευρύσματος νεφρικής αρτηρίας με Multilayer stent.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο και διοργάνωσε 35 σεμινάρια και Παγκόσμια συνέδρια. Είναι μέλος και πρόεδρος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες.

Έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων. Αναγορεύτηκε Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου στο Ιάσιο της Ρουμανίας και του απενεμήθη ο τίτλος του Ιππότη στο Πανεπιστήμιο Απολλωνία. Τιμήθηκε από τους Υπουργούς Υγείας Ελλάδας και Κύπρου δια την άρτια διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ελλήνων Γιατρών της Διασποράς.

Είναι υπεύθυνος της ομάδας εργασίας του Ιαματικού τουρισμού και μέλος της γραμματείας των αποδήμων.Διατέλεσε επί σειράν ετών μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Ιωάννης Χάσικος

 

O Ιωάννης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησε το πτυχίο του στην Τραπεζική και στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος με εξειδίκευση στον τομέα της Παροχής Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, ενεργώντας εκ μέρους Τραπεζών, σημαντικών επιχειρηματιών και οικογενειών.

Στη συνέχεια στράφηκε στην οικονομική πλευρά της Εταιρικής Χρηματοδότησης, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Ιδιωτικά Επενδυτικά Κεφάλαια, όπου άντλησε κεφάλαια για έργα στους τομείς της Ενέργειας, των Μεταφορών και στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αφρική.

Στο παρελθόν εργάστηκε σε Διεθνείς Χρηματιστηριακές Εταιρείες και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα hedge fund που εδρεύει στο Λονδίνο. Ειδικεύεται στην παγκόσμια διαχείριση πλούτου και διαχείριση επενδυτικών χαρτοφυλακίων (Multi-Asset Allocation) για ιδιώτες επενδυτές.