Hellenic Seaplanes Logo white
Αποσκευές μπροστά από ένα υδροπλάνο της Hellenic Seaplanes

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

1. Επιτρεπόμενα όρια Χειραποσκευής

Ενημερώνουμε τους επιβάτες της Hellenic Seaplanes ότι με κάθε πτήση που πραγματοποιούν, δικαιούνται να φέρουν μαζί τους μία (1) χειραποσκευή στην καμπίνα του Υδροπλάνου, με βάρος έως 8kg.

Κάθε χειραποσκευή δεν πρέπει να ξεπερνάει τις διαστάσεις 45cm Χ 20cm Χ 35cm σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζεται η πολιτική υπέρβαρων και υπερμεγεθών αποσκευών.

Ολες οι χειραποσκευές ελέγχονται στα Υδατοδρόμια που πραγματοποιούμε πτητική λειτουργία για τον υπολογισμό του βάρους τους καθώς και για πιθανή μεταφορά απαγορευμένων, αιχμηρών ή εύφλεκτων υλικών.

 1. Πρόσθετα κόστη Χειραποσκευής.
  Ο επιβάτης με χειραποσκευή που ζυγίζει άνω των 8kg καλείται να πληρώσει δύο (2)€+ΦΠΑ για κάθε επιπλέον κιλό.

2. Επιτρεπόμενα όρια Παραδοτέων Αποσκευών και κόστη 

Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων αποσκευών, πέραν της χειραποσκευής, ανά επιβάτη είναι τρεις (3).

Κάθε αποσκευή δεν πρέπει να ξεπερνάει τις διαστάσεις 48cm Χ 30cm Χ 75cm σε αντίθετη περίπτωση εφαρμόζεται η πολιτική υπέρβαρων και υπερμεγεθών αποσκευών.

Το κόστος της εκάστοτε αποσκευής, με βάρος έως 23 kg υπολογίζεται σε 40€+ΦΠΑ.

To κόστος της εκάστοτε αποσκευής, με βάρος έως 32 kg υπολογίζεται σε 60€+ΦΠΑ.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες των επιβατών μας.

KGPRICE
max 23 kg40€+ΦΠΑ / luggage
max 32 kg60€+ΦΠΑ / luggage
 1. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε αποσκευή/ες  άνω των 32 κιλών, αυτό δύναται να πραγματοποιηθεί μέσω υπηρεσίας cargo και θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία τηλεφωνικώς ή μέσω email με το αρμόδιο τμήμα της Hellenic Seaplanes.
 2. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μεταφέρετε ογκώδες περιεχόμενο που αφορά δραστηριότητες, ειδικό εξοπλισμό κινητικότητας (π.χ αναπηρικά καροτσάκια), βρεφικά καροτσάκια-ριλάξ θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία τηλεφωνικώς ή μέσω email με το αρμόδιο τμήμα της Hellenic Seaplanes.
 3. Πριν από κάθε πτήση, όλες οι αποσκευές ζυγίζονται στα Yδατοδρόμια. Σε περίπτωση που το βάρος των αποσκευών των επιβατών είναι μεγαλύτερο από τα κιλά που έχουν δηλωθεί στο σύστημά μας, εφαρμόζεται η πολιτική υπέρβαρων και υπερμεγεθών αποσκευών.

3. Πολιτική Επιστροφής Χρημάτων για Αποσκευές

Η Hellenic Seaplanes καλείται να επιστρέψει χρήματα που αφορούν τις αποσκευές σας  μόνο στις παρακάτω περιπτώσεις:

 1. Εάν προκύψει αλλαγή πτήσης που οφείλεται σε ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων ή αλλαγής προγράμματος
 2. Στην περίπτωση που προκύψει απώλεια αποσκευής.

4. Μεταφορά Αντικειμένων 

Με κύριο μέλημά την πραγματοποίηση ασφαλών πτήσεων με τα Υδροπλάνα μας και την ακεραιότητα των επιβατών και του προσωπικού μας, η Hellenic Seaplanes προσδιορίζει τις κατηγορίες προϊόντων οι οποίες απαγορεύονται να εισέλθουν στα αεροσκάφη της και να μεταφερθούν.

5. Απαγορευμένα Αντικείμενα 

Απαγορεύεται η μεταφορά στην ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας καθώς και στο θάλαμο επιβατών του Υδροπλάνου, των ακόλουθων ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς αναφερόμενων, αντικειμένων:

 1. Όπλα, πυροβόλα και λοιπά όπλα. Κάθε αντικείμενο που είναι, ή φαίνεται ότι είναι, ικανό να εκτοξεύσει βλήμα ή να τραυματίσει. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Όλα τα πυροβόλα όπλα (πιστόλια, περίστροφα, τουφέκια, κυνηγετικά όπλα, καραμπίνες, κλπ.), αντίγραφα πρωτότυπων και απομιμήσεις πυροβόλων όπλων, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων (εξαιρούνται τα συστήματα τηλεσκοπικών στοχάστρων και οι σκοπευτικές διόπτρες), αεροβόλα πιστόλια, τουφέκια και όπλα για σκάγια, εκτοξευτήρες φωτοβολίδων, πιστόλια αφέτη, όπλα-παιγνίδια κάθε είδους, όπλα για αρχάριους, βιομηχανικά πιστόλια κοχλίωσης και κάρφωσης, βαλλίστρες, καταπέλτες, ψαροντούφεκα, όπλα αναισθητοποίησης ή ηλεκτροσόκ, π.χ. βουκέντρες, βαλλιστικά όπλα πρόκλησης ηλεκτροσόκ (taser), αναπτήρες σε σχήμα πυροβόλου όπλου.
 1. Αιχμηρά και κοφτερά όπλα και αντικείμενα με αιχμή ή κόψη, που είναι ικανά να τραυματίσουν. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Μικρά και μεγάλα τσεκούρια, βέλη και βελάκια, γάντζοι, καμάκια και λόγχες, παγοκόφτες, παγοπέδιλα, σουγιάδες ή στιλέτα με κάθε μήκους λάμα, μαχαίρια με λάμα μήκους άνω των 6 εκ., από μέταλλο ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό υλικό ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενδεχομένως ως όπλα, μπαλτάδες, δρεπανομάχαιρα (ματσέτες), ανοικτά ξυράφια κουρέα και ξυριστικές λεπίδες (εξαιρούνται τα ξυραφάκια ασφαλείας ή μιας χρήσης, με λεπίδες σε θήκη), σπαθιά, ξίφη και μπαστούνια με κρυφή λεπίδα ξίφους, νυστέρια, ψαλίδια με λάμα μήκους άνω των 6 εκ, μπαστούνια με μεταλλική απόληξη για σκι ή πεζοπορία, εκτοξευόμενες αστεροειδείς λεπίδες (shuriken), επαγγελματικά εργαλεία που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως αιχμηρό ή κοφτερό όπλο, π.χ. τρυπάνια και μύτες, κοπίδια, μαχαίρια πολλαπλών χρήσεων, κάθε είδους πριόνια, κατσαβίδια, λοστοί, σφυριά, πένσες, απλά και γαλλικά κλειδιά, καμινέτα.
 1. Μη αιχμηρά αντικείμενα που είναι ικανά να τραυματίσουν. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Μπαστούνια του μπέιζμπολ και του σόφτμπολ, ρόπαλα ή ράβδοι —άκαμπτα ή εύκαμπτα— π.χ. αστυνομικά κλομπ, ρόπαλα και ράβδοι προστασίας, ρακέτες του κρίκετ, μπαστούνια του γκολφ, μπαστούνια του χόκεϊ, ρακέτες του λακρός, κουπιά κανό και καγιάκ, τροχοσανίδες (σκέιτμπορντ), στέκες μπιλιάρδου.
 1. Εξοπλισμός πολεμικών τεχνών, π.χ. μεταλλικές γροθιές, κλομπ, εύκαμπτα ρόπαλα, κόπανοι πάγου, χειριστήρια, kubaton, kubasaunt.
 1. Εκρηκτικές και εύφλεκτες ύλες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών και του πληρώματος ή την ασφάλεια, από κάθε άποψη, του αεροσκάφους. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Πυρομαχικά, καψούλια, πυροκροτητές και φυτίλια ανατινάξεων, εκρηκτικά και εκρηκτικοί μηχανισμοί, αντίγραφα πρωτότυπων ή απομιμήσεις εκρηκτικών υλών ή μηχανισμών, χειροβομβίδες παντός τύπου, αέρια και δοχεία αερίων, π.χ. βουτάνιο, προπάνιο, ακετυλένιο, οξυγόνο — σε μεγάλο όγκο, πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες σε οποιαδήποτε μορφή και άλλα βεγγαλικά (ακόμη και κροτίδες και καψούλια για παιγνίδια), σπίρτα που δεν είναι ασφαλείας, καπνογόνα δοχεία ή φυσίγγια, εύφλεκτα υγρά καύσιμα, π.χ. βενζίνη, ντίζελ, υγρά αναπτήρων, αλκοόλη, αιθανόλη, αεροζόλ για βάψιμο με ψεκασμό, τερεβιθίνη και αραιωτικά χρωμάτων.
 1. Αλκοολούχα ποτά με περιεκτικότητα σε αλκοόλη άνω του 70% κατ’ όγκο (140 proof). Επιτρέπονται, ωστόσο, συσκευασίες αλκοολούχων ποτών έως 5lt με περιεκτικότητα σε αλκοόλη μεταξύ 24% – 70%.
 1. Χημικές και τοξικές ουσίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών και του πληρώματος ή την ασφάλεια, από κάθε άποψη, του αεροσκάφους. Περιλαμβάνονται τα ακόλουθα: Οξέα και αλκάλια, π.χ. μπαταρίες υγρών στοιχείων, διαβρωτικές ή λευκαντικές ουσίες —π.χ. υδράργυρος, χλώριο, σπρέι εξουδετέρωσης ή ακινητοποίησης — π.χ. αέριο εξουδετέρωσης, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα αέρια, ραδιενεργά υλικά — π.χ. ισότοπα για ιατρική ή εμπορική χρήση, δηλητήρια, μολυσματικά ή βιολογικώς επικίνδυνα υλικά — π.χ. μολυσμένο αίμα, βακτηρίδια και ιοί, υλικά ικανά να αυτοαναφλεγούν ή να υποστούν καύση, πυροσβεστήρες.
 1. Εκρηκτικές ύλες, στις οποίες περιλαμβάνονται πυροκροτητές, φυτίλια ανατινάξεων, χειροβομβίδες, νάρκες και εκρηκτικά, αέρια: προπάνιο, βουτάνιο, εύφλεκτα υγρά στα οποία περιλαμβάνονται η βενζίνη, η μεθανόλη, εύφλεκτα στερεά και δραστικές ουσίες, στα οποία περιλαμβάνονται το μαγνήσιο, τα προσανάμματα, τα πυροτεχνήματα, οι φωτοβολίδες, οξειδωτικές ουσίες και οργανικά υπεροξείδια, στα οποία περιλαμβάνονται οι λευκαντικές ουσίες, οι πλήρεις σειρές ειδών επισκευής αμαξωμάτων, τοξικά ή μολυσματικά υλικά, στα οποία περιλαμβάνονται το ποντικοφάρμακο, το μολυσμένο αίμα, ραδιενεργά υλικά, στα οποία περιλαμβάνονται τα ισότοπα για ιατρική ή εμπορική χρήση, διαβρωτικές ουσίες, στις οποίες περιλαμβάνονται ο υδράργυρος, οι μπαταρίες αυτοκινήτων, εξαρτήματα από σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου οχημάτων, που περιείχαν καύσιμο.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και συνακόλουθης ζημίας σας, ουδεμία ευθύνη φέρουμε.

6. Ειδικές Κατηγορίες Υλικών & Προϊόντων που επιτρέπονται εντός των χειραποσκευών 

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν υλικά και προϊόντα τα οποία οι επιβάτες της Hellenic Seaplanes απαγορεύεται να τα τοποθετούν στις παραδοτέες αποσκευές αλλά θα πρέπει να μεταφέρονται στις χειραποσκευές εντός της καμπίνας του Υδροπλάνου:

 1. Φάρμακα
 2. Αντικείμενα μεγάλης αξίας όπως κοσμήματα
 3. Μετρητά χρήματα
 4. Ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας όπως φορητοί υπολογιστές, tablet, power banks, κάμερες κλπ.
 5. Κάθε τύπος σημαντικού και επίσημου εγγράφου όπως συμβόλαια κ.α. , διαθήκες, δείγματα και γενικά τιμαλφή, είδη μεγάλης αξίας, εύθραυστα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές (υπολογιστές, κάμερες, φορτιστές κτλ.).
 6. Εύθραυστα αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν μόνο με δική σας ευθύνη στην καμπίνα του αεροσκάφους και αφού πρώτα υπογράψετε σχετική φόρμα αποδοχής της ευθύνης επιβατών, η οποία δίνεται κατά τον έλεγχο των αποσκευών σας στα Υδατοδρόμια.

7. Πολιτική Μεταφοράς Αποσκευών

Η Hellenic Seaplanes ευθύνεται μόνο για ζημίες που προκαλούνται στη δική της γραμμή πτήσεων. O μεταφορέας που εκδίδει εισιτήριο ή αποδέχεται ως καταγεγραμμένη αποσκευή για μεταφορά μέσω των γραμμών άλλου μεταφορέα, ενεργεί στη περίπτωση αυτή ως απλός πράκτορας του άλλου μεταφορέα.  Εντούτοις, όσον αφορά την καταγεγραμμένη αποσκευή, ο επιβάτης μπορεί να στραφεί δικαστικά τόσο κατά του πρώτου, όσο και κατά του δεύτερου μεταφορέα. 

 1. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για ζημίες σε μη καταγεγραμμένη αποσκευή, παρά μόνο εάν η ζημία οφείλεται σε αμέλεια του μεταφορέα. Εάν στη ζημία συνέβαλε εξ αμελείας ο επιβάτης, η ευθύνη του μεταφορέα διέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία περί συνυπαιτιότητας εξ αμελείας.
 2. Η ευθύνη του μεταφορέα δεν υπερβαίνει το ποσό της αποδεδειγμένης ζημίας. Επίσης, ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για έμμεσες ή αποθετικές ζημίες.
 3. Ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για σωματική βλάβη του επιβάτη ή για ζημία σε αποσκευή του επιβάτη που οφείλεται σε αντικείμενο που περιέχεται στην αποσκευή του. Κάθε επιβάτης, του οποίου τα πράγματα προκαλούν σωματική βλάβη σε άλλο πρόσωπο ή ζημία σε πράγματα άλλου προσώπου ή του μεταφορέα, αποζημιώνει τον μεταφορέα για κάθε απώλεια ή δαπάνη με την οποία έχει επιβαρυνθεί εξ αυτού.
 4. Ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για ζημίες σε εύθραυστα ή ευπαθή αντικείμενα που περιέχονται εντός της καταγεγραμμένης αποσκευή του επιβάτη.
 5. Σε περίπτωση μεταφοράς επιβάτη, του οποίου η ηλικία, ή η ψυχική ή σωματική του κατάσταση ενέχει κίνδυνο για τον ίδιο, ο μεταφορέας δεν ευθύνεται για τυχόν ασθένεια, σωματική βλάβη ή αναπηρία, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του, που μπορεί να αποδοθεί στην εν λόγω κατάστασή του, ούτε για τυχόν επιδείνωσή της.

8. Παραλαβή Αποσκευών

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εντοπίσετε την αποσκευή σας κατά την άφιξή σας στο Υδατοδρόμιο, πρέπει να το αναφέρετε αμέσως στο προσωπικό της Hellenic Seaplanes. Το προσωπικό μας θα αναλάβει τη συμπλήρωση του σχετικού φακέλου για την υπόθεσή σας και θα σας δώσει τον αριθμό αναφοράς του φακέλου.

9. Αθλητικός Εξοπλισμός

 1. Η μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού στο ταξίδι σας επιτρέπεται κατόπιν της τηλεφωνικής σας επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο της Hellenic Seaplanes, με την ολοκλήρωση της κράτησής σας.
 2. Λόγω του συγκεκριμένου χώρου που διαθέτει το Υδροπλάνο για αερομεταφορά εξοπλισμού τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση το πότε επιβεβαιώσατε χρονικά την επιθυμητή μεταφορά εξοπλισμού.
 3. Το βάρος του προς μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού συνυπολογίζεται με το βάρος της αποσκευής που έχετε αγοράσει από το σύστημα κρατήσεων της Hellenic Seaplanes ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρείας.
 4. Κάθε αθλητικός εξοπλισμός ζυγίζεται μαζί με τις αποσκευές σας στα Υδατοδρόμια που εξυπηρετεί πτήσεις η Hellenic Seaplanes. Σε περίπτωση που υπερβαίνει το όριο, τότε θα εφαρμόζεται χρέωση 2€+ΦΠΑ για κάθε παραπανίσιο κιλό.
 5. Ο αθλητικός εξοπλισμός αντιμετωπίζεται αυτόματα με βάση την πολιτική υπέρβαρων αποσκευών της εταιρείας και σε περίπτωση που δεν μπορέσει να χωρέσει στο δρομολόγιο που ταξιδεύετε θα ταξιδέψει σε επόμενη δυνατή πτήση.
 6. Ο επιτρεπόμενος αθλητικός εξοπλισμός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 μέτρα σε μήκος.
 7. Κάθε επιβάτης μπορεί να φέρει μαζί του μέχρι ένα (1) αθλητικό εξοπλισμό ανά δρομολόγιο. Για περισσότερες δυνατότητες μεταφοράς αθλητικών εξοπλισμών επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για την υπηρεσία cargo της Hellenic Seaplanes.
 8. Για την ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά του αθλητικού εξοπλισμού σας εντός του αεροσκάφους απαιτείται επιπλέον χρόνος και φροντίδα και για αυτό υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις.
  ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΚΟΣΤΟΣ
  ΠΟΔΗΛΑΤΟ20€ +ΦΠΑ /ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  ΣΑΝΙΔΑ SUP (φουσκωτή)*20€ +ΦΠΑ /ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ20€ +ΦΠΑ /ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ20€ +ΦΠΑ /ΔΙΑΔΡΟΜΗ
  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΕΝΝΙΣ20€ +ΦΠΑ /ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  *Aπαραίτητη προϋπόθεση για τη μεταφορά της σανίδας να είναι ξεφούσκωτη κατά το ταξίδι

 9. Εάν ακυρώσετε για οποιοδήποτε λόγο το εισιτήριό σας δεν επιστρέφεται το κόστος αποθήκευσης και μεταφοράς αθλητικού εξοπλισμού.

10. Πολιτική υπέρβαρων και υπερμεγεθών αποσκευών

 1. Όλες οι χειραποσκευές, οι αποσκευές και ο επιπλέον εξοπλισμός που θέλετε να μεταφέρετε, ζυγίζονται στα Υδατοδρόμια πριν την αναχώρηση σας.
 2. Σε περίπτωση υπέρβαρης χειραποσκευής ή αποσκευής που ξεπερνάει τα κιλά που έχετε ήδη αγοράσει με την κράτησή σας, αυτή θα επιβαρύνεται με επιπλέον χρέωση 2€+ΦΠΑ.
 3. Αν δεν υπάρχει πλεόνασμα βάρους ή χώρου στο Υδροπλάνο, η Hellenic Seaplanes έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την επιβίβαση αποσκευών που ξεπερνούν τις διαστάσεις 48cm Χ 30cm Χ 75cm και να φροντίσει τη μεταφορά τους σε επόμενη διαθέσιμη πτήση της.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα