Hellenic Seaplanes Logo white
Άτομα με ειδικές ανάγκες

ΕΙΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Εάν χρειάζεστε ειδική βοήθεια θα πρέπει να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις ειδικές προϋποθέσεις μεταφοράς των προσώπων αυτών επικοινωνήστε μαζί μας ή με εξουσιοδοτημένο ταξιδιωτικό μας πράκτορα.

Ειδικές κατηγορίες επιβατών:

1. Εγκυμονούσες

 1. Μέχρι την 25η εβδομάδα της κυήσεως: Δεν υπάρχουν περιορισμοί ή δεν απαιτούνται ιατρικά πιστοποιητικά.
 2. Μεταξύ της 26ης και της 34ης εβδομάδας της κυήσεως: Χρειάζεστε ιατρικό πιστοποιητικό από τον γιατρό σας για την κατάσταση της υγείας σας, καθώς και για τη δυνατότητα να ταξιδέψετε αεροπορικώς. Το πιστοποιητικό θα χρειαστεί να παραδώσετε στην εταιρεία μας.
 3. Από τη 35η εβδομάδα κυήσεως: Οι εγκυμονούσες δεν μπορούν να ταξιδέψουν με Υδροπλάνο.

2. Ταξίδι με Βρέφη

Βρέφη θεωρούνται τα παιδιά που μέχρι την ολοκλήρωση του ταξιδιού δεν έχουν κλείσει τα δύο (2) έτη.

Όροι αποδοχής/περιορισμοί:

 1. Βρέφη έως επτά (7) ημερών δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν, εκτός εάν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι.
 2. Σε περίπτωση πρόωρου τοκετού, οι γονείς θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση καλής υγείας του βρέφους από τον μαιευτήρα-γιατρό.
 3. Επιτρέπεται ένα (1) βρέφος ανά συνοδό ηλικίας άνω των 15 ετών.
 4. Αποτελεί ευθύνη του γονέα/κηδεμόνα να έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοπροσωπίας για το βρέφος, καθώς και όποιο άλλο έγγραφο απαιτείται για τον εκάστοτε προορισμό (π.χ. VISA/διαβατήριο κτλ.).
 5. Το βρέφος ταξιδεύει μόνο στην αγκαλιά του γονέα-κηδεμόνα του και δικαιολογείται η μεταφορά μίας χειραποσκευής έως 6kg με τα απαραίτητα για τη διατροφή και υγιεινή του. Μπορεί να υπάρξει πιθανότητα ελέγχου αυτών από τον έλεγχο του Υδατοδρομίου-Αεροδρομίου.
 6. Παρόλο που δεν υπάρχει χρέωση για την μεταφορά του βρέφους, παρακαλούμε να ενημερώσετε την εταιρεία μετά την κράτηση σας.
 7. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός βρεφών ανά Υδροπλάνο εξαρτάται από τον αριθμό των μασκών οξυγόνου και ζωνών ασφαλείας για βρέφη που διαθέτει το Υδροπλάνο.

3. Κανονισμοί ναύλων

Για το ταξίδι παιδιών (από 2 έως 12 ετών) με Υδροπλάνο είναι υποχρεωτική η κράτηση και αγορά χωριστής, κανονικής θέσης, στην αξία του ναύλου όπως ακριβώς προβλέπεται για τους ενήλικες επιβάτες, ακολουθώντας παράλληλα τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας (για περισσότερα ανατρέξτε στην παρακάτω ενότητα). Η διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθηθεί είναι ο συνοδός να επικοινωνήσει με το Τμήμα Κρατήσεων της Hellenic Seaplanes ή με τον ταξιδιωτικό του πράκτορα.

 

4. Βρεφικά καθίσματα (τύπου αυτοκινήτου) 

Το βρεφικό κάθισμα αυτοκινήτου πρέπει να είναι πιστοποιημένο για χρήση σε μηχανοκίνητα οχήματα και να φέρει μία από τις ακόλουθες σημάνσεις που σχετίζονται με τη χρήση σε αεροσκάφη:

 1. Πιστοποίηση UN Standard ECE R44-04 (ή 03), ή ECE R129 με τη σήμανση ‘ECE R’ και
 2. Πιστοποίηση ‘Qualification Procedure for Child Restraint Systems for Use in Aircraft’ (TÜV/958-01/2001) με τη σήμανση ‘For Use in Aircraft’
  ή
 3. Πιστοποίηση με άλλες αποδεχτές τεχνικές προδιαγραφές. Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει πιστοποιημένη σήμανση που να δικαιολογεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αεροσκάφος.

  Προϋποθέσεις
 4. Βρεφικά καθίσματα μπορούν να χρησιμοποιούνται για βρέφη και παιδιά ηλικίας έως δώδεκα (12) ετών.
 5. Το μέγιστο βάρος του παιδιού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 27kg.
 6. Η βάση του βρεφικού καθίσματος δεν μπορεί να έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από 40 cm x 40 cm ώστε να είναι δυνατή η τοποθέτησή του σε όλα τα καθίσματα της καμπίνας των επιβατών.
 7. Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να διαθέτει ιμάντες ώμου (ζώνη ασφαλείας 2 σημείων) για το βρέφος.
 8. Η κατασκευή του βρεφικού καθίσματος πρέπει να επιτρέπει την ασφαλή πρόσδεση με τη ζώνη του καθίσματος του αεροσκάφους και δεν πρέπει να παρεμποδίζει την ανάκληση του μπροστινού καθίσματος.
 9. Το βρεφικό κάθισμα πρέπει να προσδένεται πριν από την αναχώρηση και να παραμένει προσδεμένο μέχρι την άφιξη.

  Τοποθέτηση
 10. Τα βρεφικά καθίσματα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε άδεια καθίσματα του αεροσκάφους και απαγορεύεται να τα κρατούν στην αγκαλιά τους οι συνοδοί.
 11. Τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου πρέπει να παραμένουν προσδεμένα στο κάθισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, εκτός εάν μεταφέρονται ως χειραποσκευή.

  Τα βρεφικά καθίσματα απαγορεύεται να τοποθετούνται:
 12. Σε κάθισμα από την πλευρά του διαδρόμου
 13. Σε σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου
 14. Σε σειρά καθισμάτων που βρίσκεται αμέσως πριν ή μετά τη σειρά καθισμάτων που οδηγεί σε έξοδο κινδύνου.

5. Ασυνόδευτα παιδιά

 1. Απαγορεύεται απολύτως η μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών

6. Επιβάτες με ειδικές ανάγκες

 1. Για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών με ειδικές ανάγκες είναι απαραίτητη η προσκόμιση και επίδειξη επίσημων έγγραφων όπως βιβλιάριο υγείας, πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, πιστοποιητικό αναπηρίας και είδους αναπηρίας καθώς και επίσημο έγγραφο στο οποίο θα πρέπει να υπάρχει φωτογραφία σφραγισμένη από αρμόδιο φορέα και στο οποίο θα αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του.
 2. Με σεβασμό προς τον επιβάτη με ειδικές ανάγκες, για να μπορέσουμε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την Hellenic Seaplanes πριν την έκδοση του εισιτηρίου σας και τουλάχιστον 48 ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης που έχετε επιλέξει.

7. Επιβάτες με κινητικές δυσκολίες

Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν συσκευή υποβοήθησης, όπως αναπηρικό καροτσάκι ή μπαστούνι για να φτάσουν από τον τερματικό σταθμό του Υδατοδρομίου στο Υδροπλάνο, ωστόσο θα πρέπει έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν πάνω και έξω από το αεροσκάφος, με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια.

Για να επιβιβαστούν στο Υδροπλάνο, οι επιβάτες πρέπει να είναι σε θέση να μπορούν να ανέβουν στον πλωτήρα του Υδροπλάνου και μετέπειτα στη σκάλα επιβίβασης, με τρία (3) ή και περισσότερα σκαλοπάτια, όπως δείχνει η σχετική εικόνα κάτωθι:

Σκάλες Υδροπλάνου

Σε περίπτωση που επιβάτης με κινητικές δυσκολίες μπορεί να ταξιδέψει με τη Hellenic Seaplanes, αλλά επιθυμεί να μεταφέρει μαζί του υποστηρικτικό εξοπλισμό (π.χ καροτσάκι) θα πρέπει να το δηλώνει στο αντίστοιχο πεδίο κατά την κράτησή του εντός του συστήματος κρατήσεων ή να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας.

 

8. Επιβάτες άνω των 90 κιλών

Το Υδροπλάνο λόγω της φύσης του μπορεί να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο συνολικό όγκο βάρους, για αυτό στη Hellenic Seaplanes φροντίζουμε τα αεροσκάφη μας να εναρμονίζονται πλήρως με τις προδιαγραφές τους.

Επιβάτες που υπερβαίνουν κατά πολύ το βάρος των 90 κιλών καλούνται να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας, κατόπιν της πραγματοποίησης της κράτησής τους, αναφέροντας περαιτέρω πληροφορίες, ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και για να προγραμματιστεί το πλάνο χωρητικότητας της εκάστοτε πτήσης.

Σε περίπτωση που επιβάτης που υπάγεται σε αυτήν την κατηγορία δεν ενημερώσει εγκαίρως την αεροπορική εταιρεία και εμφανιστεί στο Υδατοδρόμιο-αεροδρόμιο πριν την πραγματοποίηση της πτήσης του, τότε ενδέχεται να μην μπορεί να επιβιβαστεί σε αυτήν, αλλά να εξυπηρετηθεί στην επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα