Hellenic Seaplanes Logo white

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΙ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Βρείτε τα τακτικά δρομολόγια υδροπλάνων για Κέρκυρα και Παξούς και μάθετε πληροφορίες για τις προγραμματισμένες πτήσεις της Hellenic Seaplanes στα νησιά του Ιονίου

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

Η Hellenic Seaplanes είναι η ελληνική αεροπορική εταιρεία που προσφέρει προγραμματισμένες πτήσεις με υδροπλάνα από/προς Κέρκυρα και Παξούς.

Με τον σύγχρονο στόλο της εγγυάται μια μοναδική εμπειρία οργανωμένης αερομεταφοράς, συνδυάζοντας την ταχύτητα, την άνεση και ασφάλεια μετακίνησης σας με την εναέρια περιήγηση πάνω από το Βόρειο Ιόνιο και τα αξιοθέατα των δύο γειτονικών νησιών.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΥΣ

Η αεροπορική σύνδεση Κέρκυρα Παξοί εξυπηρετείται με καθημερινά τακτικά αεροπορικά δρομολόγια υδροπλάνων, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένα με πρωινές και απογευματινές πτήσεις υδροπλάνων ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται σε αριθμό για να καλύψουν τις τουριστικές ανάγκες και μπορεί να υπάρχουν έως και 8 ζεύγη προγραμματισμένων διαδρομών με υδροπλάνο την ημέρα (Κέρκυρα Παξοί με επιστροφή). Το εν λόγω αεροπορικό ταξίδι καλύπτεται και με charter πτήσεις, ναυλώνοντας υδροπλάνο για ιδιωτική μετακίνηση.        
scheduled-flights-corfu-paxos-hellenic-seaplanes-banner

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΞΟΥΣ

Κέρκυρα – Παξοί Παξοί – Κέρκυρα
Αναχώρηση Άφιξη Πτήση Δρομολόγια Αναχώρηση Άφιξη Πτήση Δρομολόγια
1 Απριλίου 2024 – 31 Οκτωβρίου 2024
08:00 Π.Μ. 08:15 Π.Μ. 7501 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ 08:30 Π.Μ. 09:00 Π.Μ. 7502 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
09:00 Π.Μ. 09:15 Π.Μ. 7503 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ 09:30 Π.Μ. 10:00 Π.Μ. 7504 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
06:00 Μ.Μ. 06:15 Μ.Μ. 7505 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ 06:30 Μ.Μ. 07:00 Μ.Μ. 7506 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
07:00 Μ.Μ. 07:15 Μ.Μ. 7507 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ 07:30 Μ.Μ. 08:00 Μ.Μ. 7508 Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
Κέρκυρα – Παξοί

Αναχώρηση

Άφιξη

Πτήση

Δρομολόγια
1 Απριλίου 2024 – 31 Οκτωβρίου 2024
08:00 Π.Μ.08:15 Π.Μ.7501Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
09:00 Π.Μ.09:15 Π.Μ.7503Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
06:00 Μ.Μ.06:15 Μ.Μ. 7505Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
07:00 Μ.Μ.07:15 Μ.Μ.7507Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
Παξοί – Κέρκυρα

Αναχώρηση

Άφιξη

Πτήση

Δρομολόγια
1 Απριλίου 2024 – 31 Οκτωβρίου 2024
08:30 Π.Μ.09:00 Π.Μ.7502Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
09:30 Π.Μ.10:00 Π.Μ.7504Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
06:30 Μ.Μ.07:00 Μ.Μ. 7506Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ
07:30 Μ.Μ.08:00 Μ.Μ.7508Δ ΤΡ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ

Η διάρκεια του τακτικού δρομολογίου Κέρκυρα Παξοί με υδροπλάνο είναι 15 λεπτά καλύπτοντας μία απόσταση περίπου 28,85 ναυτικών μιλίων (53,44 χλμ). Η πτήση πραγματοποιείται από/προς το υδατοδρόμιο Κέρκυρας, εντός του κεντρικού λιμένα του νησιού και καταλήγει στο υδατοδρόμιο Παξών, στο νέο λιμάνι Γάιου.    

Η πτήση με υδροπλάνο είναι η πιο γρήγορη χρονικά επιλογή μετακίνησης μεταξύ Κέρκυρας και Παξούς, καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση με ταχύπλοο (δελφίνι) ή συμβατικό πλοίο διαρκούν από περίπου 45 λεπτά έως 2,5 ώρες ενώ τα δρομολόγια δεν είναι τόσο συχνά όσο των αεροσκαφών της Hellenic Seaplanes.

site-distance-map-Scheduled-flights-gr

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ ΓΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΞΟΥΣ

Η Hellenic Seaplanes προσφέρει εισιτήρια υδροπλάνων για οργανωμένες μεταφορές με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Η κράτηση και η έκδοση εισιτηρίων γίνεται κατόπιν διαθεσιμότητας θέσεων:

 • ηλεκτρονικά μέσω του site της Hellenic Seaplanes και την αντίστοιχη σελίδα δρομολογίου
 • εντός των υδατοδρομίων

Οι τιμές των εισιτηρίων υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και προσιτές δίνοντας προστιθέμενη αξία στους επιβάτες και κίνητρο να απολαύσουν τα πλεονεκτήματα της προγραμματισμένης μετακίνησης με υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ

Οι τιμές στα εισιτήρια υδροπλάνου για Κέρκυρα Παξούς κυμαίνονται για ενήλικες επιβάτες και παιδιά από 12 ετών:

 • στα 90 ευρώ ανά πτήση την καλοκαιρινή περίοδο (Μάιος-Οκτώβριος)
 • στα 80 ευρώ ανά πτήση την χειμερινή περίοδο (Νοέμβριος-Απρίλιος) 

Στις παραπάνω τιμές εφαρμόζονται ειδικές εκπτώσεις -50% στα εισιτήρια επιβατών  2-11 ετών.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ

Τα αμφίβια υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes είναι τα πλέον κατάλληλα για γρήγορες πτήσεις σε Κέρκυρα και Παξούς. Ο στόλος αποτελείται από σύγχρονα αμφίβια υδροπλάνα με ευρύχωρη καμπίνα επιβατών και άνετα καθίσματα, ενώ οι πιλότοι της εταιρείας είναι έμπειροι, καταρτισμένοι και πάντα έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο!

Ταξιδεψτε ME TH HELLENIC SEAPLANES

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ ΜΕ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΞΟΥΣ

 • Τα εισιτήρια δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και δεν είναι δυνατή η αλλαγή του προορισμού, της ημερομηνίας και ώρας ταξιδιού.
 • Τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται.
 • Οι επιβάτες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο υδατοδρόμιο τουλάχιστον 35 λεπτά πριν την εκκίνηση της πτήσης για τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες. Είναι υποχρεωτική η επίδειξη Δ.Α.Τ. (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) ή διαβατηρίου για την είσοδο στο αεροσκάφος.
 • Οι επιβάτες επιτρέπεται να διαθέτουν μαζί τους χειραποσκευές μέγιστου βάρους 6kg και διαστάσεων max. 50 (M) x 40 (Π) x 30 (Υ) cm,  οι οποίες θα ελέγχονται στο υδατοδρόμιο πριν την επιβίβαση.
 • Για πρόσθετες αποσκευές (βαλίτσες μεγαλύτερου βάρους, πρόσθετο εξοπλισμό ή μεταφορά κατοικίδιων υπάρχει πρόσθετο κόστος και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το αντίστοιχο τμήμα της Hellenic Seaplanes στο reservations@hellenic-seaplanes.com
 • Η πραγματοποίηση των πτήσεων υπόκεινται σε καιρικές συνθήκες.
 • Σε ορισμένες προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να ισχύουν ελάχιστοι επιβάτες.
 • Το αεροσκάφος δεν είναι προσβάσιμο σε αναπηρικά αμαξίδια.
 • Όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν πρέπει να έχουν κινητική ικανότητα για να πετάξουν. Μια συσκευή υποβοήθησης (π.χ αναπηρικό καροτσάκι ή μπαστούνι) μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έναν επιβάτη για να φτάσει από το υδατοδρόμιο στο αεροσκάφος, ωστόσο, οι επιβάτες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να περπατούν πάνω και έξω από το αεροσκάφος με ελάχιστη ή καθόλου βοήθεια.
 • Τυχόν αλλαγές που πραγματοποιούνται λιγότερο από 24 ώρες πριν από την ώρα έναρξης της πτήσης δεν θα γίνονται δεκτές.

Συχνές Ερωτήσεις

To υδατοδρόμιο βρίσκεται εντός του Κεντρικού Λιμένα Κέρκυρας.

Το κτίριο εξυπηρέτησης επιβατών που πραγματοποιούνται το check in και οι έλεγχοι βρίσκεται εντός του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας πλησίον του χώρου εξυπηρέτησης των υδατοδρομίων, ενώ το σημείο επιβίβασης στο αεροσκάφος απέχει μόλις 200 μέτρα από το κτίριο.

Πλησίον του υδατοδρομίου υπάρχει στάση για μέσα αστικής συγκοινωνίας, σταθμός ταξί όπως επίσης και χώρος parking για τους επιβάτες. Ενδέχεται η επίδειξη των εισιτηρίων σας σε περίπτωση που σας ζητηθούν από το προσωπικό του υδατοδρομίου.

Βρείτε ΕΔΩ την τοποθεσία του υδατοδρομίου.

To υδατοδρόμιο βρίσκεται στο Λιμάνι Γάιου, πλησίον της περιοχής πρόσδεσης των πλοίων. Εντός των εγκαταστάσεων πραγματοποιούνται το check in και οι έλεγχοι επιβατών και αποσκευών.

Πλησίον του υδατοδρομίου υπάρχει στάση για μέσα αστικής συγκοινωνίας όπως επίσης και χώρος parking για τους επιβάτες. Ενδέχεται η επίδειξη των εισιτηρίων σας σε περίπτωση που σας ζητηθούν από το προσωπικό του υδατοδρομίου.

Βρείτε ΕΔΩ την τοποθεσία του υδατοδρομίου Παξών.

Οι επιβάτες θα πρέπει να παρευρίσκονται στο υδατοδρόμιο τουλάχιστον 35 λεπτά πριν την εκκίνηση της πτήσης για τους απαραίτητους ελέγχους και διαδικασίες.

Με την επιφύλαξη των ισχυόντων κανόνων ασφάλειας πτήσης, δεν επιτρέπεται οι επιβάτες να φέρουν σε αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή ασφάλειας και στο θάλαμο αεροσκάφους τα κάτωθι:

 • αιχμηρά αντικείμενα που είναι ικανά να τραυματίσουν
 • συσκευές παράλυσης, αντικείμενα με αιχμηρό άκρο ικανά να χρησιμοποιηθούν με σκοπό να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό
 • υγρά, αερολύματα, πηκτώματα
 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Η καμπίνα του υδροπλάνου δεν διαθέτει WC και η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνεται μόνο στους αντίστοιχους χώρους, εντός του υδατοδρομίου.

Oι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλέσουν την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης του υδατοδρομίου Κέρκυρας στο τηλ.  ΧΧΧΧΧΧ προκειμένου να ενημερωθούν σχετικώς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μάθετε Περισσότερα